Kungälvsbon Jonas Hansson tog guld i para-SM, samt brons i dubbel och silver i lag.
Kungälvsbon Jonas Hansson tog guld i para-SM, samt brons i dubbel och silver i lag. Bild: KARL NILSSON

Guldmakare från Stenungsund siktar mot OS-pingis i Paris

Stenugnsundssonen Jonas Hansson har nått ett av sina mål – SM-guld i bordtennis för paraidrottare. Nu siktar han framåt.

ANNONS

Jonas Hansson har en CP-skada som hämmar rörligheten på höger sida och två klumpfötter. Han står upp och spelar i klass 7 i parabordtennis. I helgen blev det tre medaljer vid para-SM i Eslöv. Jonas Hansson spelade hem brons i dubbel, tog silver i lag med sin klubb BTK Linné/Partille och framför allt den största vinsten – guld i singel.

– Det var mitt bästa SM. Det var första gången jag tar guld i seniorklassen. Det var roligt. Man vill vinna, det är något man alltid strävar efter, säger Jonas Hansson.

Han var förhandsfavorit till att vinna SM och höll för trycket.

ANNONS

– Det är en press i sig. Jag spelade avslappnat och kunde hålla taktiken hela matchen, säger Jonas Hansson.

Jonas Hanssons moderklubb är Stenungsund, där han växte upp. Numera bor han i Kungälv och spelar för Linné/Partille, som han representerar i division 2. I parabordtennis siktar han på att tävla utanför Sverige.

– Jag vet inte vad som händer internationellt, men målet är inställt på OS 2024 i Paris. Jag spelar bara pingis, jag fokuserar på det och tränar sex dagar i veckan, säger Jonas Hansson.

LÄS MER:Tore från Svanesund får pingistips av forne mästaren

Han har varit med på träningarna när förre storspelaren Erik Lindh kört träningshelger i Sandbackaskolan med spelare från Kungälvs BTK, Svanesund, Bohus och Linné/Partille.

– Det var kul. Det var första gången jag träffade honom. Det mest positiva var att höra berättelser från den tiden. Det han säger, det har han upplevt.

ANNONS