Henån/Gillebys huvudtränare Anders Senften ledde på lördagseftermiddagen sitt lag till säsongens första seger i division 4 Bohuslän efter 3–0 borta mot Eds FF. Bild: Pontus Soderman

Första segern för Henån/Gilleby: ”Varje match blir viktig”

Efter ett kryss och en förlust kunde Henån/Gilleby äntligen ta säsongens första seger efter 3–0 borta mot Eds FF.

Alla målen föll i den andra halvleken i matchminut 54, 68 och 84.

Enligt huvudtränaren Anders Senften var det inte fråga om en mach med två olika sorts halvlekar.

– Det skulle jag inte säga! Vi följde en matchplan rakt igenom men kanske att spelet satt lite bättre i andra halvlek, säger han om den seger för Henån/Gilleby som också var Eds första förlust för säsongen.

Viktigt att vinna

Viktor Martinssons mål var i båda fallen djupledsbollar medan Oskar Jansson satte sin balja efter ett inspel från kanten.

– Vi tog vara på de chanser som vi skapade i andra halvlek och spelade ett stabilt försvarsspel över hela banan, säger Senften.

På det tredje försöket lyckades Henån/Gilleby alltså äntligen vinna.

Var det viktigt att vinna idag?

– Jo, men det är det ju. Det är en enkelserie där varje match blir viktig, menar Senften.

STO-derby på tisdag

I lördagens andra match i division 4 Bohuslän med STO-lag involverat tog Ödsmåls IK hemma på Ödsmåls IP emot Fengersfors IK. ÖIK tog ledningen i första halvlleken genom mål av Benjamin Wallenius men i den andra vände Fengersfors till seger 3–1.

Ytterligare en kamp spelades i fredags kväll där Skärhamns IK på Tjörns Sparbank Arena gästades av Högsäter. Markus Johansson gav hemmalaget ledningen med 1–0 efter blott sju minuters spel men innan halvleken var till ända hade Högsäter vänt till ledning 2–1.

Tolv minuter in på den andra kvitterade Arvid Henriksson till 2–2 vilket blev slutresultatet. Efter tre spelade matcher ligger såväl SIK som Henån/Gilleby på den övre halvan i tabellen.

Matchandet duggar dock tätt. Redan på tisdag kväll stundar STO-derby då Henån/Gilleby möter Skärhamn, en match som spelas på Ivars Färg Arena i Henån.