Formstarka Ödsmål vann mot HEF Valbo

4–1 (4–0) blev resultatet när Ödsmål och HEF Valbo möttes på Ödsmåls IP på söndagen.

ANNONS
|
Ödsmåls IK vann mot H.E.F. Valbo BK
Ödsmåls IK vann mot H.E.F. Valbo BK

I och med detta har Ödsmål fem raka segrar i division 4 Dalsland/Bohuslän norra dam i fotboll.

– Skön seger även om jag tycker att det minst hade kunnat vara det dubbla resultatet, inte tillräckligt med kyla framför mål och svårt spel i sista tredjedelen. Vi tar en match i taget så får vi se vad som händer, kommenterade Ödsmåls tränare Ulrika Tartagni.

HEF Valbos tränare Martin Larsson:

– Tycker att vi trots resultatet gör en jättebra insats mot serieledarna. Vi försöker rulla boll och hitta varandra. Sätter press och stressar Ödsmål så att de inte kan skapa så många lägen. Kvitterar till 1-1 i tolfte minuten. Sedan håller vi ställningarna tills 36:e minuten, då de får in två välplacerade långskott i följd. Dom gör mål på en fin frispark i andra. Stor eloge till hela laget för att vi kämpar och sliter för varandra över hela planen.

ANNONS

Ödsmål startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Camilla Göransson slog till, redan i sjätte minuten.

HEF Valbo kvitterade till 1–1 i elfte minuten.

Ödsmål tog ledningen på nytt i 35:e minuten, när Sigrid Lindgren fick träff.

Laget gjorde också 3–1 i 39:e minuten, genom Jenny Strandberg. Frida Olofsson ökade Ödsmåls ledning med knappa kvarten kvar. Det fastställde slutresultatet till 4–1.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Ödsmål i serieledning och HEF Valbo på femte plats.

Söndag 30 juni 16.00 spelar Ödsmål borta mot Kroppefjäll. HEF Valbo möter Eds FF borta på Bergslätts IP söndag 16 juni 16.00.

ANNONS