Förlust på hemmaplan för Morlanda mot Smögen

Morlanda förlorade på hemmaplan i division 5 Bohuslän herr i fotboll mot Smögen, med 0–3 (0–3).

ANNONS
|
Morlanda GoIF förlorade mot Smögens IF
Morlanda GoIF förlorade mot Smögens IF

Morlandas tränare Jasper Thijssen kommenterade matchen:

– Vi spelar i ett stort regnfall och har svårt att hitta rätt i vårt spel. Underlaget blev extremt halkigt efter inte alltför lång tid och det avgör i stora moment under första, först när vi ska försvara i sista linjen och sen även när vi får målchanser. Det ska även sägas att deras yttrar hanterade det väldigt bra och skapade svårigheter för oss. I andra är det ett par till misstag som de utnyttjar och vi får en uppförsbacke. Men vi trycker på och skapar mycket i sista 30, vi borde få utdelning men saknar spetsen i sista tredjedelen. Allt som allt är förlusten helt rättvis och vi får lära oss av detta.

ANNONS

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän gästande Smögen tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Johan Hansson.

Smögen ökade ledningen till 0–2 på stopptid i första halvleken, genom Robin Lundberg Claesson.

Smögen gjorde också 0–3 genom Abdullah Hayder Abdulameer Al Jumaili i 45:e minuten. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Smögen med 3–0.

Morlanda ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Smögen ligger på femte plats. Ett fint lyft i tabellen för Smögen som så sent som den 31 maj låg på nionde plats.

Nästa motstånd för Morlanda är Strömstad. Lagen möts lördag 15 juni 13.00 på Strömsvallen.

ANNONS