Estniskan Jasmiin Ypraus kom på första plats i kvalen inför dagens två heat i VM i jetski med Emma-Nellie Örtendahl och Jonna Borgström på andra och tredje plats.
Estniskan Jasmiin Ypraus kom på första plats i kvalen inför dagens två heat i VM i jetski med Emma-Nellie Örtendahl och Jonna Borgström på andra och tredje plats. Bild: Simon Palfrader

Följ Jonnas och Emma-Nellies kamp om att vinna VM-guld

Idag inleds den sista VM-deltävlingen i jetski. Jonna Borgström och Emma-Nellie Örtendahl från Orust Jetskiklubb har båda chansen att bli världsmästare. Du kan följa tävlingen live.

ANNONS
|

Av två tänkta VM-deltävlingar blev det till slut bara en där Kuwait står som värd. Start idag fredag men avslutning under lördagen.

LÄS MER:Klubbkamrater i hård kamp när VM i jetski avgörs i Kuwait

Under torsdagen genomfördes träningar för samtliga deltagare följt av kval för pole position det vill säga hur förarna kommer att starta. En bra placering ger fördelar inför de tre heat som ska köras.

I ski ladies kom estniskan Jasmiin Ypraus på första plats. Hennes bästa tid på vattnen i Salmiya Bay blev 1.43,18.

Den trefaldiga världsmästarinnan Emma-Nellie Örtendahl körde in på andra plats med tiden 1.45 med klubbkamraten Jonna Birgström på trede plats.

I ski ladies tävlar även Janina Johansson.

ANNONS

Arrangörerna av VM i jetski sänder live på nätet och du kan följa tävlingarna här.

ANNONS