Drömmålet räckte inte till Orust-poäng i premiären

Hemmapremiär, solsken, mycket publik och ett taggat Orust FC fick till slut se sig besegrade mot Vinninga på Ängö Schakt arena. De grönklädda bortalaget vann med uddamålet, trots en vacker reducering i slutet av Elin Persson.
– Målet är att hänga kvar, och det tror jag att vi gör, säger lagkaptenen Emelie Larsson.

ANNONS
|

Med drygt 15 grader i luften, nästan vindstilla och i en underbar vårsol sprang de rödklädda Orust FC in på konstgräset i Varekil för att där, i premiären av division 2, ta sig an Vinninga AIF i en match som skulle bli enormt fysisk.

– Det är kul att möta nya lag och jag fick till och med googla innan var Vinninga kommer ifrån, säger Emelie Larsson, som med bindeln på armen agerade sittande mittfältare i ett skadedrabbat Orust FC.

Vinninga skulle visa sig vara ett fysisk lag, mot ett Orust som stod upp bra, och trots många av spelarnas ringa ålder, så visade hemmalaget att de kan bita tillbaka och de första orden spelarna fick höra av coach Stefan Kristensson efter 90 spelade minuter var: - Fan vad gött att se er lite förbannade!

ANNONS

Men, med endast 14 spelare i måndagens matchtrupp så skulle de inte räcka hela vägen. Vinninga gjorde 0–1 i ett misstänkt offsideläge, och satte sedan i den andra halvleken även tvåan efter slarv i Orustförsvaret.

– Det var tufft och Vinninga är var lag som spelar fysiskt och smällde på bra. Vi gjorde det ändå bra men vi saknade det där lilla extra som vi hade haft om fler spelare varit tillgängliga. Vi har ju inte spelat med samma startelva någon träningsmatch och det spelar in, menar kapten Larsson, som gärna i fortsättningen tar klivet upp ett steg.

– Jag spelade mer defensivt nu och trivs bättre längre upp i banan.

Med dryga kvarten kvar kom reduceringen och det var inte vilket mål som helst. Matilda Svensson stressade Vinningas målvakt till att slå bort bollen hafsigt och där den till slut hamnade hos Elin Persson som från drygt 30 meter kunde slå in den i öppen kasse. Rätt person som fick bollen och starten på en kvitteringsjakt som dock inte räckte hela vägen.

– Vi tar med oss mycket bra från matchen men det är givetvis aldrig kul att förlora, avslutar Emelie Larsson.

Simon Pettersson

Fotboll

Division 2 norra Götaland dam

Orust FC – Vinninga AIF 1–2 (0–1)

Mål: Elin Persson.

ANNONS