Arkivfoto: Mathias Bergeld.
Arkivfoto: Mathias Bergeld. Bild: MATHIAS BERGELD

Årsbästa för Rogestedt i Frankrike

Johan Rogestedts fina form håller i sig. Under söndagen slog han till med säsongsbästa på tiden 3.37,4.
– Det var gött, det är skönt att formen fortsätter vara bra under sommaren, säger Rogestedt.

ANNONS
|

Det var under en tävling i franska Sotteville som Stenungsundslöparen fick till säsongens hittills bästa lopp.

– Jag har hållit en hög och stabil nivå i år. Det fattas egentligen bara det där personliga rekordet, säger Rogestedt och tillägger:

– Kollar man specifikt igår (söndag) var det ett lopp som inte gick så fort. Jag var mindre än en sekund från vinnaren och det var många löpare som gjort väldigt bra tider tidigare. Söndagens lopp var väldigt bra och rent fysiskt tror jag att snabbare tider finns där för mig.

Tiden skrevs till 3.37,4 och är Rogestedts femte tid inom en och en halv sekund den här säsongen.

ANNONS

– Att hålla en jämn och hög nivå är ofta en förutsättning för att komma ner en nivå ytterligare. Jag går och väntar på den där fullträffen för att komma ner ytterligare en eller två sekunder nu bara.

Två tävlingar i Finland väntar

Under veckan har Johan sprungit ytterligare en tävling, i Joensuu, Finland, där blev tiden 1.47,2 på 800 meter. Till helgen blir det återigen 1500 meter i Lapinlahti, också det i Finland. Efter helgens tävling blir det lite uppehåll under OS, även om Johan hoppas kunna få till någon tävling i alla fall.

– För egen del har jag tävlat ganska mycket hittills under säsongen och det drar ganska mycket mental energi. Det kan vara viktigt att få lite mental återhämtning och träning, berättar han.

– Jag gillar inte att ha för långa uppehåll. Går jag in i en träningsform kan det ibland bli lite för långt upp till formtopp, så jag skulle gissa att det blir någon tävling under uppehållet också.

Efter tävlingsuppehållet väntar både SM och Finnkampen.

–Det var årsbästa igår så nu är jag ensam Sverige-etta. Det ger bra för självförtroendet inför SM, säger Rogestedt

– SM är ett mål men sen jag springa fort också. Nästa år är det VM i USA, den uttagningen är redan igång. Springer jag bra nu har jag bra chans att kvalificera mig.

ANNONS