Tre poäng till Stenungsund efter avgörande i slutperioden mot Hisingen

Stenungsund vann hemma mot Hisingen i HockeyTvåan södra A fortsättning herr med 6–3 (1–3, 2–0, 3–0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Stenungsund avgjorde.

|
Stenungsund vann mot Hisingen

– Hej, vi började inte bra, första perioden kändes som att vi inte var inne i spelet, men i andra var vi orädda, spelade med väldigt hög fart, flyttade pucken bra och tog över spelet helt. Vi skapade chanser varje byte och alla kedjor spelade bra. En välförtjänt vinst, kommenterade Stenungsunds tränare Marko Sretovic.

Hisingen tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.26 genom David Kozma, och gick upp till 0–2 innan Stenungsund svarade.

I periodpausen hade Hisingen ledningen med 1–3. Efter 10.59 i andra perioden nätade Miska Varjosaari, framspelad av Owen Sobchak och Love Norberg och reducerade åt Stenungsund.

Eetu Rasalahti gjorde dessutom 3–3 efter 17.20 på pass av Owen Sobchak och Aleksi Honkanen.

Stenungsund spelade bra i tredje perioden och gick från 3–3 till 6–3 genom mål av Hjalmar Holmstedt, Jonathan Fogelström och Eetu Rasalahti och avgjorde matchen.

Stenungsunds Love Norberg hade tre assists och Owen Sobchak stod för tre poäng, varav ett mål.

Stenungsund har nu sju poäng efter fem spelade matcher, medan Hisingen har två poäng efter tre matcher.

Stenungsund tar sig an Bäcken i nästa match hemma lördag 12 februari 16.00.