Stenungsund utklassade Mölndals IBF på bortaplan

Stenungsund dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Mölndals IBF i division 3 Västsvenska dam i innebandy med hela 8–1 (4–0, 1–0, 3–1).

|
Mölndals IBF dam förlorade mot Stenungsunds IBK dam

Stenungsund har startat med två raka segrar, efter 2–1 mot just Ale i premiären.

Stenungsund tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Minéa Lagérgren.

Stenungsund gjorde 0–2 efter 19.02, när Amanda Hallberg hittade rätt på pass av Elin Ossner.

Stenungsund ökade också ledningen till 0–3 efter 19.22, när Elsa Johannisson fick träff framspelad av Wilma Eriksson.

Stenungsund gjorde 0–4 efter 19.30, när Ella Andersson slog till på pass av Åsa Wilson.

Även i andra perioden var det Stenungsund som var starkast och gick från 0–4 till 0–6 genom två mål av Frida Berntson. Och det var bara början. Stenungsund gjorde två mål i tredje perioden och gick från 0–6 till 0–8, målen av Ella Andersson och Elin Ossner, vilket avgjorde matchen.

Fanny Linderoth reducerade förvisso, men närmare än 1–8 kom inte Mölndals IBF. Stenungsund tog därmed en stabil seger.

Stenungsunds Ella Andersson stod för tre poäng, varav två mål och Elin Ossner gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Nästa motstånd för Stenungsund är Floda/Partille. Lagen möts onsdag 9 oktober 19.45 i Stenungsund Arena.