Stenungsund räckte inte till mot FBC Lerum på bortaplan i division 1 Västsvenska dam i innebandy.

|
FBC Lerum dam vann mot Stenungsunds IBK dam

Matchen på lördagen slutade 6-4 (1-1, 3-1, 2-2) till FBC Lerum.

Stenungsunds tränare Glenn Johansson kommenterade matchen:

– Avslutar säsongen på bästa sätt. Vi spelar en jämn match och sätter försvarsspelet. Den här lördagen hade kunnat sluta ännu bättre om vi hade satt våra målchanser som var för bra för att bränna.

Första perioden var jämn. FBC Lerum inledde bäst och tog ledningen genom Hanna Järdhage efter 17.55, men Stenungsund kvitterade genom Emma Reinestrand i slutet av perioden. Efter 15.14 i andra perioden gjorde Stenungsund 1-2 genom Amanda Lagergréen.

FBC Lerum gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2 inom bara 4.02. FBC Lerum gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-2 till 6-2. Målen punkterade matchen.

Emma Reinestrand och Ellen Hedberg reducerade förvisso, men närmare än 6-4 kom inte Stenungsund. FBC Lerum tog därmed en stabil seger.

Freja Valinder gjorde ett mål för FBC Lerum och två målgivande passningar.

FBC Lerum har tre segrar och två förluster och 20–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Stenungsund har en vinst och fyra förluster och 19–33 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att FBC Lerum slutar på tredje plats och Stenungsund på elfte plats.