Ombytta roller när Stenungsund besegrade Pixbo

På onsdagen möttes Stenungsund och gästande Pixbo i Stenungsund Arena i division 3 Västsvenska herr i innebandy.

|
Stenungsunds IBK vann mot Pixbo

Senast lagen möttes tog Pixbo en enkel seger med 8–3, men den här gången var det Stenungsund som vann. Slutresultatet blev 8–2 (4–0, 2–1, 2–1).

– Pixbo verkade ha gått på semester redan och vi spelade ut hela vårt register. Skillnaden från förra mötet är att vi är i mycket bättre form nu där vårt spel är betydligt mer stabilt än då. Sen den matchen har vi bara förlorat en match vilket säger det mesta, kommenterade Stenungsunds tränare Kevin Nilsson efter matchen.

Stenungsund började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara 35 sekunder slog Albin Hansson till framspelad av Cesar Svan.

Stenungsund ökade ledningen till 2–0 snabbt. Efter 4.41 gjorde Adam Berntzen mål.

Stenungsund gjorde också 3–0 efter 8.00, när Adam Berntzen på nytt fick träff på pass av Oskar Klöfverskjöld.

Stenungsund gjorde 4–0 efter 8.54, när Oskar Klöfverskjöld slog till.

Efter 5.29 av perioden kunde Andreas Zimmerblad göra 4–1 för Pixbo.

Stenungsund gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 4–1 till 6–1, målen av Oliwer Nilsson och Adam Berntzen. 6.15 in i tredje perioden nätade Pixbos Olof Wikström framspelad av Leo Wallenstein och reducerade för Pixbo. Fler mål än så blev det inte för Pixbo.

8.55 in i perioden slog Adam Berntzen till återigen på pass av Daniel Steffensen och ökade ledningen för Stenungsund.

Stenungsund punkterade matchen med ett 8–2-mål med 1.40 kvar att spela ännu en gång genom Oskar Klöfverskjöld på pass av Tony Bromé. Det fastställde slutresultatet till 8–2.

Stenungsunds Adam Berntzen gjorde fyra mål och Oskar Klöfverskjöld gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Stenungsund imponerar med tre segrar och två oavgjorda och 36–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pixbo har tre vinster och två förluster och 35–33 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att Stenungsund slutar på sjätte plats och Pixbo på åttonde plats.