Myggenäs avgjorde tät match mot Lindome i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Myggenäs och gästande Lindome var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Myggenäs och vann matchen i division 3 Västsvenska herr i innebandy med 5–4 (2–1, 0–1, 3–2).

|
Myggenäs IBK vann mot Lindome IBK

Lindomes lagledare Martin Jonsson:

– En oerhört jämn och böljande match där vi tyvärr drog det kortaste strået denna gång. Det var dock en rejäl förbättring från de två senaste matcherna där vi återigen agerar som ett lag. Vår taktik att sätta vår starkaste defensiva femma mot deras bästa höll på att löna sig, vi tar nya tag mot Pixbo nästa vecka. Hela laget gör en bra insats men vill lyfta Adam Bladh som är vår klart bästa spelare idag.

Segermålet för Myggenäs stod Jakob Johansson för 18.34 in i tredje perioden.

Lindome tog ledningen efter 5.56, genom Daniel Sävhed på pass av Oliver Lundström.

Myggenäs kvitterade till 1–1 efter 14.48, genom Linus Sjösten framspelad av William Sirén.

Laget tog också ledningen efter 15.41, genom William Sirén på pass av Karl Jyborn. Efter 1.35 i andra perioden slog Oliver Lundström till, framspelad av Christoffer Bengtsson och kvitterade för Lindome. 3.40 in i tredje perioden slog Christoffer Björkman till på pass av Mats Karlsson-Eriksson och ökade ledningen. Men ledningen skulle visa sig vara bedräglig.

9.42 in i perioden nätade Myggenäs Erik Asker på pass av Linus Sjösten och reducerade.

Efter 15.07 slog Christoffer Carlsson till framspelad av Jakob Johansson och kvitterade för Myggenäs.

Myggenäs tog ledningen med 01.26 kvar att spela genom Jakob Johansson framspelad av Christoffer Carlsson. Johansson fullbordade därmed Myggenäs vändning.

Myggenäs har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Lindome har en oavgjord och fyra förluster. Det här var Myggenäs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lindomes andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Myggenäs ligger på femte plats i tabellen, och Lindome är på nionde plats.

Nästa motstånd för Myggenäs är Dingle. Lagen möts fredag 2 december 19.30 i Munkedals Idrottshall. Lindome tar sig an Kungälv hemma söndag 4 december 14.30.