Missat kval för Stenungsund trots seger mot Hisingen

Trots seger, 5–3 (2–2, 1–1, 2–0), på bortaplan i HockeyTvåan södra A fortsättning herr mot Hisingen står det klart att Stenungsund missar kvalet. Det blev klart på söndagen.

|
Hisingen förlorade mot Stenungsund

– Vårt mål i år var att stanna kvar i div 2, det var vårt mål från start, kommenterade Stenungsunds tränare Marko Sretovic efter matchen.

Segern var Stenungsunds fjärde på de senaste fem matcherna.

Hisingen började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara 27 sekunder slog Ilja Zuckovs till framspelad av Akseli Rouhiainen och Roberts Stelmahers.

Stenungsund kvitterade till 1–1 snabbt. Efter 1.06 nätade Felix Andreasson assisterad av André Johansson.

Hisingen tog ledningen på nytt efter 8.44, genom Robin Andersson på pass av Akseli Rouhiainen och David Kozma.

Stenungsund kvitterade till 2–2 efter 12.00, genom Owen Sobchak assisterad av Hannes Kristiansson.

Hisingen tog ledningen med 3–2 genom Roberts Stelmahers efter 2.30 i andra perioden.

Stenungsund kom tillbaka, och gjorde 3–3 genom Hannes Kristiansson efter 10.07. I tredje perioden var Stenungsund starkast och gick från 3–3 till 3–5 genom mål av Owen Sobchak och Pontus Andrén och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 03.04 kvar att spela.

Hisingens Akseli Rouhiainen hade tre assists.

Det här betyder att Stenungsund ligger på andra plats i tabellen, och Hisingen är på femte plats.

Stenungsund tar sig an Nittorp i sista matchen hemma söndag 13 mars 16.00.