Karl Stenberg tvåmålsskytt för Rönnäng i segern mot Lions

Rönnäng vann mötet med Lions hemma med 5–4 (0–1, 5–2, 0–1) på onsdagen i HockeyTrean Alltrean södra B.

|
Rönnängs IK vann mot Lions HC

– Skönt med 3 poäng i en annars slätstruken historia, kommenterade Rönnängs ledare Erik Bergström efter matchen.

Lions tog ledningen efter 10.28, genom Simon Grip på pass av Benjamin Winter och William Emanuelsson. Rönnäng förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 5–2 och ställningen efter två perioder var 5–3.

Efter 14.00 i tredje perioden reducerade Lions Mattias Bohlin på nytt framspelad av Jesper Nilsson och Alexander Danielsson. 5–4-målet blev matchens sista.

Lions Simon Grip stod för tre poäng, varav två mål. Carl Hermansgård gjorde ett mål och totalt tre poäng för Rönnäng och Melker Samuelsson hade tre assists.

Det här var Rönnängs fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Rönnäng ligger på fjärde plats i tabellen, och Lions är på åttonde och sista plats.

I nästa omgång har Rönnäng Vita Hästen borta i Himmelstalundshallen, söndag 4 februari 16.00.