Hovås vände i tredje – och vann mot Myggenäs

Hovås hade problem och låg under med 2–3 efter två perioder i matchen i division 3 Västsvenska herr i innebandy mot Myggenäs i Häggvallsskolan.

|
Myggenäs IBK förlorade mot Hovås IBK

Men i tredje kom vändningen, genom mål av Julius Bengtsson och Johan Johansson-Bergman, och till slut blev det 4–3 för bortalaget Hovås.

Myggenäs tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Lukas Andersson framspelad av Erik Asker. Myggenäs inledde andra perioden med att göra 2–0 genom William Andersson, innan Hovås svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Julius Bengtsson för framspelad av Viktor Strömberg efter 17.02.

I slutminuterna var det dock Myggenäs som tog greppet. William Sirén gjorde 3–2 efter 19.29, på pass av Filip Johansson. 4.39 in i tredje perioden slog Julius Bengtsson till ännu en gång framspelad av Martin Jagbrant och kvitterade för Hovås.

Efter 8.26 slog Johan Johansson-Bergman till på nytt på pass av Martin Jagbrant och avgjorde matchen. Johansson-Bergman fullbordade därmed lagets vändning.

Myggenäs har två vinster, en oavgjord och två förluster och 26–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hovås har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 34–32 i målskillnad. Det här var Myggenäs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hovås andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Hovås nu ligger på nionde plats. Myggenäs är på femte plats.

Nästa motstånd för Myggenäs är Zenith. Lagen möts söndag 21 januari 17.00 i Björlanda Idrottshall. Hovås tar sig an Lindome hemma tisdag 16 januari 20.00.