Första poängförlusten för Stingers – RIK missade i måstematch

Hårdsatsande Stenungsunds HF har gått som tåget i hockeytrean. Nu vet laget hur det är att tappa poäng.

Stenungsunds Stingers hade gått rent genom hösten och vunnit åtta raka segrar, men det har blivit allt jämnare siffermässigt på slutet. Borta mot LN 70 i Lödöseborg blev det tuffast hittills. Efter en mållös första period tog Stingers ledningen i mittperioden genom Rasmus Rosenqvist. Sedan bytte lagen mål med varandra och Stenungsund ledde när det var knappa två minuter kvar. Då kom kvitteringen för LN 70 till 4–4 genom Joel Wiklund, som gjorde tio matcher för Stenungsund förra säsongen, innan han lånades ut till just LN 70, där han har blivit kvar sedan dess.

Efter en mållös förlängning gick matchen till straffavgörande. Där var en av Stingers prestigevärvningar i år, Kevin Elgestål, kyligast och den ende i något av lagen som satte sin straff.

Det betydde en 5–4-seger och två poäng med hem till Stenungsund.

Rivalerna Rönnäng vill också ta sig upp på platserna till alltrean. Då får laget steppa upp något. I sexpoängsmatchen borta mot Lysekil blev det 2–3-förlust, efter ett sent avgörande.