Förlust för Stenungsund i seriefinalen mot Mölndal i HockeyTvåan södra A fortsättning herr

Stenungsund föll i den tuffa drabbningen mot Mölndal på bortaplan på onsdagen. Matchen mellan de båda topplagen i HockeyTvåan södra A fortsättning herr slutade 5–1 (2–1, 0–0, 3–0).

|
Mölndal vann mot Stenungsund

– Tuff match, vi öppnade jättebra med hög fart och ett bra fysiskt spel och skapade en mängd chanser utan att lyckas göra mål. I tredje tog de över totalt och gjorde några enkla mål. En rolig match att spela men jobbigt att förlora. Vi fokuserar på nästa match och kampen om andraplatsen, kommenterade Stenungsunds tränare Marko Sretovic.

Stenungsund tog ledningen efter 6.13, genom Eetu Rasalahti framspelad av Owen Sobchak och Aleksi Honkanen.

Mölndal kvitterade till 1–1 efter 17.31, genom Simon Crona på pass av Viktor Witehall och Dennis Björklund.

Mölndal tog också ledningen efter 18.03, genom Rasmus Sirugo assisterad av Alexander Blom och Simzon Koch.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var Mölndal starkast och gick från 2–1 till 5–1 genom två mål av Simon Nordberg och ett mål av Lucas Högosta och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 01.41 kvar att spela.

För Stenungsund gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Mölndal leder serien.

Nästa motstånd för Stenungsund är Töreboda. Lagen möts fredag 4 mars 19.40 i Stenungsund Arena.