Floda upp i topp efter trepoängare mot Myggenäs

Tack vare 6–4 (3–0, 1–3, 2–1) borta mot Myggenäs är Floda ny serieledare i division 3 Västsvenska herr i innebandy. Laget ligger på samma poäng som tvåan Göteborg City IBK men toppar tabellen. Efter lördagens match i Häggvallsskolan ligger Myggenäs på femte plats.

|
Myggenäs IBK förlorade mot Floda IBK

Segern var Flodas fjärde på de senaste fem matcherna.

Floda tog ledningen efter nio minuters spel, genom Viktor Samson Tvrdek framspelad av Adam Timmerås.

Laget ökade ledningen till 0–2 efter 10.15, genom Simon Ljunggren på pass av Mattias Lundberg.

Floda ökade också ledningen till 0–3 efter 15.55, genom Emil Gustafsson på pass av Robin Strömberg.

Efter 8.40 i andra perioden slog Philip Hubinette till, framspelad av Karl Jyborn och reducerade åt Myggenäs.

12.47 in i tredje perioden reducerade Myggenäs på nytt genom Adam Brändén på pass av Christoffer Carlsson.

Lukas Andersson gjorde dessutom 3–3 efter 13.20 på pass av Philip Eriksson.

Flodas Emil Gustafsson gjorde 3–4 efter 14.21 framspelad av Simon Ljunggren.

Floda gjorde två snabba mål tidigt och gick från 3–4 till 3–6, målen av Mattias Lundberg och Viktor Samson Tvrdek. Det rycket avgjorde matchen.

Philip Hubinette reducerade förvisso, men närmare än 4–6 kom inte Myggenäs. Floda tog därmed en stabil seger.

Simon Ljunggren gjorde ett mål för Floda och spelade fram till två mål och Mattias Lundberg stod för tre poäng, varav ett mål.

Myggenäs har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna.

I nästa omgång har Myggenäs Sörgården hemma i Häggvallsskolan, onsdag 14 december 19.30. Floda spelar borta mot Kungälv torsdag 15 december 20.15.