Efterlängtad poäng för Stenungsund – steg åt rätt håll mot Göteborg City IBK

Stenungsund har haft en tuff period med fyra raka förluster i division 3 Västsvenska herr i innebandy.

|
Göteborg City IBK spelade lika mot Stenungsunds IBK

Men borta mot Göteborg City IBK bröts den tunga sviten. Det blev 5–5 (1–3, 1–1, 3–1) i matchen i Kviberg Arena, och åtminstone en poäng för Stenungsund.

– Det här var en match i rätt riktning för vår del. Visserligen tappade vi en tremålsledning men faktum är att vi ska vara nöjda med en poäng utifrån hur tredje perioden såg ut där vår målvakt Bill Grelsson räddade en boll på mållinjen i slutet bland annat. Poängen i sig hjälper oss inte så mycket men vår förlustsvit bröts och arbetsinsatsen mot detta topplag tar vi med oss till nästa match, kommenterade Stenungsunds tränare Kevin Nilsson.

Göteborg City IBK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.25 slog Linus Fredriksson till.

Stenungsund kvitterade till 1–1 snabbt. Efter 2.18 nätade Albin Hansson på pass av Daniel Steffensen.

Stenungsund tog också ledningen efter 4.38, när Linus Johansson slog till på pass av Albin Hansson.

Stenungsund ökade också ledningen till 1–3 efter 7.22, när Sebastian Thörnqvist hittade rätt framspelad av Hannes Wenner.

Efter 8.01 av perioden kunde André Persson göra 2–3 för Göteborg City IBK.

Efter 13.01 i andra perioden gjorde Stenungsund 2–4 genom Viggo Lanzén Wahlbom. 3.17 in i tredje perioden nätade Stenungsunds Sebastian Thörnqvist återigen på pass av Hannes Wenner och ökade ledningen för Stenungsund.

5.21 in i perioden slog Nils Jadelind till framspelad av Gustav Johansson och reducerade för Göteborg City IBK.

Göteborg City IBK reducerade igen efter 7.27 i tredje perioden genom Rasmus Gyllenhammar.

Efter 8.11 slog Nils Jadelind till på nytt framspelad av Lars Persson och kvitterade för Göteborg City IBK. 5–5-målet blev matchens sista.

Göteborg City IBK har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 37–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Stenungsund har en oavgjord och fyra förluster och 18–28 i målskillnad.

Det här betyder att Göteborg City IBK ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Stenungsund på elfte plats.

Stenungsund tar sig an Kungälv i nästa match hemma lördag 20 januari 15.00.