Efter förlustraden: Seger igen för Stenungsund – 4–2 mot Olofström

Inför matchen var facit sju raka förluster i Hockeytvåan södra vår herr.

|
Stenungsund HF vann mot Olofström IK

Hemma mot Olofström bröts den tuffa sviten för Stenungsund. Det blev 4–2 (0–0, 3–2, 1–0) i matchen på söndagen.

– Äntligen kommer vi med fullt lag och kan andas lite mer mellan bytena. Vi håller oss till vår spelidé och har tålamod i försvaret där vi även får lite längre sekvenser i anfallszon och sätter lite chanser. Riktigt skön seger för grabbarna, kommenterade Stenungsunds huvudtränare Ted Andrén.

Den första perioden slutade mållös. Stenungsund hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.10 genom Jakob Norén, och gick upp till 3–0 innan Olofström kom tillbaka och reducerade till 3–2.

Innan perioden var över hade Stenungsund ryckt åt sig ledningen med 4–2.

Rasmus Rosenqvist gjorde två mål för Stenungsund och spelade dessutom fram till ett mål.

Stenungsund har en seger och fyra förluster och 15–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Olofström har två vinster och tre förluster och 11–16 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Olofström nu ligger på femte plats. Stenungsund är på tionde och sista plats.

Stenungsund tar sig an Ulricehamn i nästa match borta onsdag 31 januari 19.00.