OrustFolkav Erika OlofssonKompisarna tog över populära skärgårdspizzerianAdam och Rasmus är restaurangchefer: "Ibland fattar jag inte hur vi orkar, men samtidigt är det så jäkla kul”.
Orustav Annika GrundbergEllöskaka och baklava på Ellös HavscaféLämnar jobbet som undersköterska • Ellöskaka och baklava på menyn.
Stenungsundav Annika Sahlin OttossonTilda från Stenungsund tävlar i matlagning20-åringen satsar på kockkarriär: ”Jag vill känna restaurangpulsen” • Gör nu värnplikten som kock.
Tjörnav Teresa InnocentiKreativ odlare fick årets Margaretapris”Det känns fantastiskt roligt” • Har satt Tjörn på kartan med sina grönsaksodlingar.
Nyheterav Hanna BlomstervallChips från Estrella återkallasUpptäckte att produkten innehåller gluten, som inte finns nedskrivet bland ingredienserna.
OrustFolkav Erika OlofssonDe lämnade storstaden för att starta korvtillverkning på StillingsönSatsar på korv och chark: ”Min dröm sedan jag var liten att få flytta in i huset.”
Tjörnav Moa Edstam”Tjörns nationalrätt” äggosten firades på SäbygårdenÅrliga firandet för att hålla traditionen vid liv: ”Man kan säga att det är Tjörns nationalrätt.”
Stenungsundav Torbjörn ArvidssonStenungsunds enda indiska restaurang byter lokalÄgaren: ”Bättre läge för oss”.
Stenungsundav Annika Sahlin OttossonSnacks av lax föll näringslivsdrakar i smaken”Jag är oerhört imponerad av årets finalister, de är kreativa, pålästa och tänker utanför boxen.”
Orustav Erika OlofssonLokala odlare ordnar matfestival – presenterar en vegansk kebabHabibivalen är startskottet för en ny lokalt producerad maträtt.