Stort intresse för husbåt till salu

Susanne Hasselberg tvingas på grund av sjukdom sälja sin husbåt. Efter tre år av säsongsboende ombord på båten tar det emot att skiljas från den. Intresset för boendet har visat sig vara stort.

ANNONS
|

Susanne Hasselberg är ägarinna av en grå husbåt som ligger förtöjd vid Wallhamns marina på Tjörn. Det var för tre år sedan som hon via en annons såg att båten var till salu varpå hon åkte till dess förra ägare för att titta.

– Jag blev som förhäxad av den, säger Susanne som inte har någon tidigare båterfarenhet.

I hamnen är det bara tillåtet att bo på husbåt under sommarhalvåret så under vintrarna har Susanne bott i en lägenhet i Stenungsund. Det har varit mycket att fixa med husbåten både invändes och utanpå och hon har lagt mycket tid på att renovera säsongsboendet.

ANNONS

– Jag har lagt ner så mycket hjärta i den här husbåten. Pengar betyder en hel del men långt ifrån allt, berättar Susanne och lägger till att det ska vara rätt person som tar över efter henne.

Trots att Susanne Hasselberg trivs så bra så kan hon inte fortsätta bo ombord på grund av sin artros.

– Viljan att bo kvar finns där men kroppen orkar inte med, säger hon.

Intresset för att köpa husbåten har visat sig vara stort. Efter att Susanne lade ut annonser om att båten var till salu så har många ringt och varit på visning.

– Just nu har jag budgivning så den är i stort sett såld. Förhoppningsvis blir det redan till veckan, säger Susanne Hasselberg.

ANNONS