Så gick det för Myggenäs i Vi i femman

Kvartsfinalen i ”Vi i femman” levde hela vägen till sista frågan. Men det blev till sist förlust för klass 5A från Myggenäs skola.

ANNONS

För några veckor sedan stod det klart att Myggenäs 5A var en av åtta skolor i Göteborgsområdet som blivit uttagna till kvartsfinal i det direktsända frågesportprogrammet ”Vi i femman”.

– Det är jättejättekul, de jublar ju. Nu är de lite pirriga här, för de har precis fått reda på vilka två som ska tävla, sa lärare Lotta Wrenne då till ST-tidningen.

Efter en tids väntan var det på tisdagsförmiddagen så dags för kvartsfinal. För motståndet stod Vällsjöskolan från Härryda kommun.

Avgjordes på sista frågan

Efter att de båda klasserna fått full pott de första två frågorna tog Vällsjöskolan ledningen på fråga tre. Den höll de sedan hela matchen ut.

ANNONS

Men lagen följdes åt hela vägen till slutet – och allt avgjordes först vid den sista frågan där klasserna som mest kunde få tio poäng i ett upplägg likt ”På spåret”.

De tävlande skulle då lista ut namnet på en person och det rätta svaret var Magdalena Andersson, Sveriges statsminister, något Vällsjöskolan listade ut på åtta poäng och Myggenäs skola på sex poäng.

Totalt samlade Myggenäs 5A ihop 27 poäng och Vällsjöskolan 33 poäng. Därmed tar sig Vällsjöskolan vidare till semifinal.

Vi i femman 2022

Tävlingarna direktsänds i Sveriges Radio P4. När en vinnare från varje lokalradioområde utsetts möts de i nationella finaler.

Här är skolorna som tävlar i Göteborgsområdet:

  • Myggenäs skola 5A ställs mot Vällsjöskolan 5A.
  • Lackarebäcksskolan 5B möter Oscar Fredriksskolan 5A.
  • Brottkärrskolan 5B möter Lackarebäcksskolan 5A.
  • Skutehagsskolan 5C ställs mot Djupedalskolan 5C.

ANNONS