Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Arkivfoto

Ny båtmotorstöld på Tjörn anmäld – polis söker vittnen

En ny båtmotorstöld på Tjörn anmäldes under måndagen till polis. Det handlar även denna gång om en båtmotor av märket Yamaha, varav flera anmälts stulna i närområdet den senaste månaden.

ANNONS
|

Flera båtägare i Göteborgsregionen och Bohuslän har under oktober och november blivit av med sina båtmotorer. Samtliga av märket Yamaha.

Under måndagen var det dags igen.

– En båtägare som haft sin båt inne för service vid Wallhamn ska då ha fått båtmotorn, en 150 hästare av märket Yamaha, stulen utanför en verkstadsport där båten stod uppställd, uppger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Stölden ska ha inträffat någon gång under måndagen från klockan 10 på morgonen till 14 på eftermiddagen.

– Inga vittnen finns i nuläget, men den som eventuellt har sett eller hört något får gärna kontakta oss på telefonnummer 114 14, uppger Herman Egelström vidare.

ANNONS

Varnar för misstänkt liga

Detta sedan polisen också tidigare gått ut och varnat för att en misstänkt stöldliga just nu tros operera på Västkusten, efter att flera stöldanmälningar gjorts i regionen.

Den senaste stölden anmäldes av en båtägare i Rönnäng för mindre en två veckor sedan då han under natten mot den 5 november fått larm om att larmanordningen på hans båtmotor lösts ut.

LÄS MER:Båtmotor värd 100 000 kronor stals i Rönnäng

Väl på plats kunde polis sedan konstatera att någon klippt upp staketet till den inhägnade båtplatsen och att motorn på den aktuella båten saknades.

Flera anmälda stölder

Ytterligare stölder av dyra båtmotorer i 100 000-150 000-kronors klassen har under den senaste månaden även anmälts från bland annat Marstrand och Göteborgsregionen.

– De som skiljer denna stöld åt lite grann från tidigare anmälningar är att den ska ha gjorts mitt på dagen, så den som sett något får som sagt därför gärna höra av sig, säger Herman Egelström.

ANNONS