Bild: Arkivfoto

Misstänkt grovt rattfull förare stoppades utanför skola

En förare i 45-årsåldern stoppades under onsdagsmorgonen av polis i närheten av Häggvallsskolan, misstänkt för grovt rattfylleri.

ANNONS
|

Det var i samband med att områdespolisen genomförde ytterligare en trafiksäkerhetskontroll i samband med skolstarten i STO-området som den manlige föraren fastnade i polisens radar.

– Det var klockan 09.14 som mannen stoppades, initialt misstänkt för hastighetsöverträdelse, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrdbodal.

Då mannen sedan också blåste positivt i polisens sållningsinstrument fick han följa med patrullen för kroppsbesiktning och vidare provtagning på stationen.

– Vid en ny kontroll där visade utandningsprovet på över gränsen för grovt rattfylleri och han är nu därför misstänkt för det samma, samt att hans körkort omhändertogs, berättar Herman Egelström vidare.

Ytterligare fyra bilister fick under gårdagsmorgonens kontroll vid Häggvallsskolan varsin bot utfärdad för att ha kört för fort.

ANNONS

– Men det kan ha varit flera, vi kommer att göra en sammanställning av hela den riktade insatsen i STO-området nu under skolstarten när veckan är slut, uppger Herman Egelström vidare.

LÄS MER:Två förare bötfällda vid skola på Tjörn

LÄS MER:Tre förare bötfällda vid skola

ANNONS