Hundförare och helikopter hjälpte till i sökandet efter den försvunne mannen i Kållekärr. Mannen är nu hittad vid liv.
Hundförare och helikopter hjälpte till i sökandet efter den försvunne mannen i Kållekärr. Mannen är nu hittad vid liv. Bild: Teresa Innocenti

Mannen som var försvunnen i Kållekärr är nu hittad vid liv

Den äldre man som i går försvann från ett boende i Kållekärr är nu hittad. Han hittades med hjälp av helikopter på ett berg i närheten.

ANNONS
|

Det var i går kväll som mannen som vistades på ett korttidsboende i Kållekärr försvann från boendet. Han sågs under tidig kväll av personal, men kunde inte hittas senare på kvällen.

Den 83-årige mannen ska ha lämnat boendet på egen hand och han är bekant med området runt omkring.

Lugnt på platsen

När ST-tidningen var på plats i Kållekärr förberedde polis sökinsatsen och det var relativt lugnt på platsen. Ett flertal enheter med bland annat hundar var kallade till sambandscentralen vid Räddningstjänsten i centrala Kållekärr. En helikopter sökte över ett stort område, framför allt väster om Kållekärr, där skog och berg tar vid.

ANNONS

– Vi har också beställt 100 militärer från Försvarsmakten, vi får se hur många vi får, sade räddningsledare och kommissarie Andreas Eriksson.

Sökinsatsen började redan under natten till torsdag, men mannen hittades inte och vid klockan 04.25 inledde polisen en särskild händelse för att säkerställa resurser till insatsen.

Gick ut med information på polisens hemsida

– Vi valde att gå ut med informationen på våra hemsidor för att få stor spridning, och nu har det börjat komma in en del tips som vi kommer gå igenom och jobba ikapp. Vi jobbar inifrån och ut vid sådana här händelser, och börjar sökandet uppe vid boendet, sade han.

Mannen, som uppges vara dement, befann sig på korttidsboendet i väntan på en permanent lägenhet. Han är välkänd i trakten och mycket naturintresserad.

Återfunnen vid liv

Med hjälp av helikopter hittades mannen vid liv klockan 12.25 uppe på ett berg i närheten. Sökinsatsen är därmed avslutad.

LÄS MER:Man i 80-årsåldern åtalas för att ha kört rattfull – två gånger samma kväll

LÄS MER:Kissade i vattnet – åtalas

LÄS MER:Lurades att föra över 200 000 kronor via Swish

ANNONS