Cecilia Lindström är en av kursledarna för den planerade föräldrakursen mot droger.
Cecilia Lindström är en av kursledarna för den planerade föräldrakursen mot droger. Bild: Teresa Innocenti

Kurs om droger – för oroliga föräldrar

Enligt kuratorn Cecilia Lindström har droger fått ett uppsving på Tjörn och ungdomar använder framför allt hasch. Kommunen anordnar nu en kurs för att stärka och stötta föräldrar som är oroliga.

ANNONS
|

Under hösten kommer Tjörns kommun anordna en föräldrakurs för de som vill lära sig mer om ungas droganvändning och vad man som förälder kan göra om man misstänker att ens ungdom använder droger.

Kursen är under fem tillfällen och kommer bland annat handla om hur konsumtionen av droger ser ut i Sverige, vad en drog är och hur man ska agera om man upptäcker droganvändning.

Tillfälle att lära sig om droger

– Kursen är ett bra tillfälle för alla vuxna att lära sig mer om droger och få verktyg för att bemöta och stötta ungdomar som kanske använder droger, säger Cecilia Lindström, kurator på Tjörns kommun och en av kursledarna.

ANNONS

Enligt henne har droganvändningen på Tjörn fått ett uppsving senaste tiden och det är främst hasch och cannabis som ungdomar använder.

– Ungdomar verkar ha en mer liberal inställning till droger nu, och det beror på pratet om liberalisering. Droger är allmänt förekommande på fester nu och lätt att få tag på. Många verkar tycka att det inte är så farligt att ta droger, säger Cecilia Lindström.

Ökad droganvändning i gymnasiet

Hon berättar att det är framför allt årskurs 2 på gymnasiet som sticker ut i droganvändningen, men missbruket finns från högstadiet och uppåt.

– Kursen kan hjälpa vuxna att argumentera emot droger och hitta verktyg för att hjälpa ungdomar själva att säga nej. Vi ska diskutera vad man kan göra om man stöter på droger och vem man kan kontakta. Det är första gången vi anordnar en kurs som den här och vi hoppas på många anmälningar, säger Cecilia Lindström.

Anmäler sig till kursen gör man via kommunens hemsida och kursen kommer starta när tillräckligt många anmält sig.

LÄS MER:Tryggheten ska förbättras med hjälp av invånarnas svar

LÄS MER:Polisens larm: ”Vi har för mycket narkotika här”

LÄS MER:Unga Stenungsundare med beroendeproblem kan få hjälp – i Mölndal

ANNONS