Här är veckans toppnyheter 29 augusti till 4 september

Hus som löses in för miljoner, man som var nära att drunkna räddades – och hot mot skola. Här är ett urval av ST-tidningens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Hus löses in för miljoner när det nya Stenungsund växer fram

Södra vägen byter utseende. Snart är flera av de gamla husen borta och ersatta av Stenungsunds nya resecentrum. Under tiden står vissa av tomterna och växer igen.

Man nära att drunkna utanför Stenungsön – sjöräddarna hyllar rådigt agerande

En man kämpade för sitt liv i vattnet utanför Stenungsön. Tack vare en person i Stenungsunds hamn som larmade kunde sjöräddarna få upp mannen ur vattnet i tid. Nu vill de tacka för det rådiga agerandet som kan ha räddat mannens liv.

Polisen utreder hot mot skola

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot mot Nösnäsgymnasiet i Stenungsund. Vad hotet bestod i är oklart och polisen är förtegen om händelsen.

Populärt hotell ute till försäljning: ”Det känns så där”

Nösunds populäraste hotell, vandrarhem och restaurang, Nösundsgården, mitt i Nösund ett stenkast från havet, är till salu. 20 miljoner kronor är satt för anläggningen som har 21 bäddar.

ANNONS

– Det känns så där att lägga ut allt till försäljning, säger Stig Dahlgren som i ett kvarts sekel drivit Nösundsgården.

Kommunal badplats på Tjörn nersmetad av alger

Algerna har helt tagit över Linnevikens badplats vid Kyrkesund. Den gröna sörjan ligger som ett lock över badviken och många boende i området hoppas att Tjörns kommun kan rensa badviken.

ANNONS