Här är veckans toppnyheter 10 till 16 oktober

Christians hem förstördes i en brand, elever som bjöds på sjöpung och Almö Livs utsågs till Sveriges bästa matbutik. Här är ett urval av ST-tidningens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Branden slukade allt i Christians hem

Drygt en månad har gått sedan branden förändrade allt för 30-åriga Christian Svanberg. Av hans forna hem finns bara nedbrunna rester. Allt han lyckades rädda från lågorna var sina katter – och ett fotoalbum.

Nösunds havshotell vill bygga ut – 100 rum och restaurang planeras

Rummen blir tre gånger så många när Nösunds havshotell ska utökas. Hotellet väntas bli 4 600 kvadratmeter stort.

– Allt är ännu i ett oerhört tidigt skede, vi har inte fått planbesked än så mycket kan ändras längs vägen, säger Josef Lind, en av ägarna till Nösunds havshotell AB.

Almö Livs utsågs till Sveriges bästa matbutik

På torsdagskvällen stod det klart. Sveriges bästa matbutik finns på Tjörn. Det är tidningen Fri Köpenskap som utsett Almö Livs till vinnare av det prestigefyllda priset.

ANNONS

Stenungsunds förskolebarn bjuds på nya trendmaten – sjöpung

Vad sägs om lasagne med sjöpungsfärs, eller varför inte wallenbergare eller hamburgare tillagade med samma råvara? Det är i alla fall vad förskolebarnen i Stenungsund kommer att serveras nästa torsdag under den offentliga måltidens dag på temat ”under ytan till grytan”.

Polis ertappade misstänkt sexköpare med byxorna nere

Polisens spanare ska mer eller mindre uttryckligen ha ertappat mannen med byxorna neddragna. Nu åtalas Orustbon i 30-årsåldern, misstänkt för köp av sexuell tjänst.

ANNONS