Allvarlig båtolycka utanför Tjörn

En båt kapsejsade utanför Tjörn vid lunchtid under lördagen. En man i 60- årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Med i båten fanns också en yngre pojke.
– Det är rubricerat som misstänkt vårdslöshet i sjötrafik, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Larmet inkom till räddningstjänsten vid klockan 12.27 under lördagen då de fick reda på att en båt hade slagit runt utanför Tjörn.

– Det är en allvarlig båtolycka som har inträffat, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör.

Ombord på båten fanns en äldre man och en yngre pojke, enligt sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral. Den äldre mannen som är i 60- årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen ska nu starta en utredning för att få reda på vad som föranlett olyckan.

– Just nu är det brottsrubricerat som misstänkt vårdslöshet i sjötrafik. Ingen av personerna är förhörda än men vi är på väg till sjukhuset för att se om vi kan prata med mannen i 60-årsåldern, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Skadeläget är ännu oklart men det ska enligt polisen inte handla om livshotande skador. Pojken som var med i båten var i såpass bra skick att han ansågs kunna uppsöka vård på egen hand.

Räddningstjänsten var på plats med tre enheter. Tre ambulanser och ambulanshelikopter skickades även till olycksplatsen, enligt polisens presstalesperson Anna Göransson.

– Ambulanshelikoptern ska ha flugit dit med vårdpersonal och inte i syfte att transportera skadade, säger Pontus Svensson på sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Läckage av drivmedel

Det ska ha uppstått ett läckage av drivmedel från båten och sjöräddningen kallades till platsen vid klockan 12.50 under lördagen.

– Båten läcker drivmedel så nu arbetar vi med att stoppa läckaget för att sedan bärga båten, säger Betina Svensson, larm- och ledningsoperatör.

Båten som har slagit runt är en motorbåt av mindre slag med utombordare.

Räddningstjänsten har lämnat olycksplatsen och nu tar polisen över arbetet med att utreda hur olyckan inträffade.

I en tidigare version av denna artikel stod det att två personer fördes till sjukhus. Polisen har senare skrivit en rättelse.

ANNONS