Bera Nordal, museichef.
Bera Nordal, museichef. Bild: Ingemar Hammarström

Akvarellmuseet har slagit upp portarna igen

För nästan exakt ett år sedan fick Akvarellmuseet stänga för besökare för första gången. Nu får de äntligen öppna dörrarna igen, efter regeringens nya coronabeslut.

ANNONS
|

Enligt det senaste beslutet gäller samma sak för museer som för butiker och gym, det vill säga att en besökare per 10 kvadratmeter är välkommen. För Nordiska Akvarellmuseet innebär det att de kan öppna verksamheten igen, för 50 besökare i taget.

På tisdagen välkomnades de första besökarna.

– Det känns fantastiskt. Jag är så glad att vi kan öppna igen, från djupet av mitt hjärta, för vi existerar inte utan våra besökare, säger Bera Nordal, museichef.

Öppningsdagen gick bra, säger hon, men tror att det kan ta ett tag innan folk vänjer sig vid att museet är öppet igen. Restriktionerna är tydliga och inför påsken väntas långt färre besökare än vad som hade kunnat väntas en vanlig vårdag.

ANNONS

– Vi kan få hundratals besökare under påsken. Jag tror många längtar efter att få göra en utflykt nu, men många är duktiga och ringer oss för att se när det är mindre folk.

Efter att ha haft öppet med restriktioner under sommaren och hösten stängde Akvarellmuseet helt i november. Det var den andra nedstängningen.

LÄS MER:Han blir sommarens dragplåster på Akvarellmuseet

Fram till den 25 april visas Andreas Eriksson – Från skiss till vävnad på museet. Sedan stänger de någon vecka för att den 9 maj öppna med sommarens stora dragplåster – Hundertwasser.

– Det blir en fantastisk utställning med fantastiska verk. Jag ser fram emot att arbeta med den. Det är viktigt att folk kan få känna sig inspirerade av något nu.

ANNONS