Bild: Arkivfoto

15-åring åtalas för att ha misshandlat A-traktorförare

Flera tonåringar ska ha börjat bråka efter att en kille blivit påkörd av en A-traktor på Tjörn. Det hela slutade med att polis fick tillkallas till platsen. Nu åtalas en 15-årig kille för att ha slagit och dragit ut föraren ur A-traktorn och sedan sparkat honom ett flertal gånger när denne låg ner på marken.

ANNONS

Händelsen utspelade sig på Höviksvägen en fredagskväll i början av november förra året. Polis tillkallades då till adressen med anledning av trafikolyckan som urartade i handgemäng.

Olyckan ska ha inträffat efter att A-traktorföraren kört ut från bensinstationsområdet vid vägen nära Häggvallskolan och där så gott som omedelbart råkat köra på två mörkklädda fotgängare, dock lyckligtvis utan att de skadades allvarligt, när de var på väg att korsa vägen.

Vittnen försökte lugna

Den ene av fotgängarna ska sedan ha gått till attack, öppnat förardörren och utdelat flera knytnävsslag mot förarens bröst och överarm. Han ska sedan ha dragit ut föraren och sparkat honom ett flertal gånger mot benen och kroppen när denne låg ned på marken, innan han lugnades av en av sina kamrater på plats, samt förbipasserande vittnen till bråket som stannat för att ingripa.

ANNONS

Föraren ska vid anmälningstillfället uppgett att han inte hade speciellt ont och vid en inspektion av huden på kroppen fanns inga tydliga märken efter misshandeln. Han uppgavs dock vara chockad och rädd, samt säger själv i förhör att han försökt säga förlåt.

Nekar till anklagelserna

Nu åtalas den 15-årigae killen som ska ha utdelat slagen och sparkarna. Själv nekar han till anklagelserna och säger att han bara dragit ut föraren ur bilen och gett honom en spark i knävecket så han skulle sätta sig ner så att han kunde hållas fast honom i väntan på polis.

Flera vittnesuppgifter stärker dock de uppgifter som A-traktorföraren lämnat och 15-åringen åtals nu för misshandel.

Misstänks även för narkotikabrott

15-åringen åtalas även för ringa narkotikabrott efter att ha ertappats misstänkt narkotikapåverkad på en fritidsgård i början av december förra året, något han analyssvaret till trots också nekar till.

15-åringen har i förhör uppgett att han inte tar några droger och inte har en aning om hur han fått i sig detta.

ANNONS