Kommunen vill nu ha hjälp att få in urvuxna och överblivna vinterkläder som kan få nytt liv genom att delas ut till nya behövande på Återvinningens dag i Stenungsund.
Kommunen vill nu ha hjälp att få in urvuxna och överblivna vinterkläder som kan få nytt liv genom att delas ut till nya behövande på Återvinningens dag i Stenungsund. Bild: Susanne Hjalber

Vinterjackor ska få nytt liv

Har du en jacka över eller en overall som ditt barn vuxit ur och som nu bara hänger och tar plats? Då har du nu möjlighet att ge klädesplagget nytt liv genom att skänka den till någon annan inför den stundande höst- och vintersäsongen.

ANNONS
|

Det är Stenungsunds kommun som på sin hemsida just nu uppmanar alla invånare att se över vad som finns i garderoberna i form av överblivna och urvuxna vinterkläder. Den som vill bli av med dessa och samtidigt bidra till att klädesplaggen åter kommer till användning kan nu under september lämna in dessa vid fyra olika uppsamlingsplatser i kommunen.

Bagageloppis och reparation

Eventuellt trasiga dragkedjor, eller hål kommer därefter att lagas och kläderna sorteras för att sedan delas ut på Återvinningens dag vid Stenungstorg, lördagen den första oktober.

Här kommer man även att kunna byta utlästa böcker med varandra, gå på bagageloppis och lämna saker till den mobila återvinningscentralen eller Björk & Frihets återbruksbil som kommer att vara på plats klockan 10-14. Den som har en trasig cykel kan också ta med den för att få hjälp med reparation eller smörjning.

ANNONS

Uppmärksamma miljövinsterna

Återvinningens dag firas enligt kommunen för att uppmärksamma återvinningens och återbrukets stora miljövinster.

”Att tillverka en ny jacka motsvarar exempelvis 394 begagnade jackor när man räknar på totalt koldioxidutsläpp”, skriver kommunen på sin hemsida.

Därför hoppas man nu att många vill vara med och göra skillnad och bidra till en mer klimatsmart värld, men också delta i olika aktiviteter som att bygga en fågelholk av spillvirke, pröva matsvinnsfika eller utmana sig själv i Avfallsenhetens Escaperoom "Waste no time".

Den som själv vill vara med på bagageloppisen kan anmäla intresse till kommunen till och med måndagen den 26 september.

Här kan du lämna din jacka

Kulturhuset Fregatten

Återvinningscentralen Kläpp

Stenungstorg (utanför H&M)

Ica Kvantum

Stora Höga Arena

LÄS MER:De flyttar huset från 1800-talet – bräda för bräda

LÄS MER:De prisas för sin hållbara butik: ”Jättekul och hedrande”

LÄS MER:Här fyller eleverna sina garderober hållbart: "Hittat asfeta byxor"

ANNONS