Vill ändra statusen för begagnat

David och Johanna Roskvist öppnar på lördagen upp dörrarna till sin nya butikslokal. Det populära, miljömedvetna sättet att köpa och skänka saker gjorde att Alla Barn Second Hand behövde större lokaler. Här vill de höja statusen för begagnade kläder och prylar.

ANNONS

Alla Barn Second Hand låg tidigare på Doterötsvägen men fick flytta då lokalerna var för små för alla kläder som lämnades in.

– Vi fick stoppa inlämningarna, berättar David Roskvist som tillsammans med sin fru Johanna Roskvist startade företaget för ett och ett halvt år sedan.

Den nya lokalen på Strandplan öppnar upp sina dörrar på lördagen och är fyra gånger så stor som den tidigare butiken. Tidigare har de endast fokuserat på barnkläder- och prylar men med de större lokalerna har de numer även utrymme för damkläder.

– Det är en stor skillnad från när jag var mindre, berättar David Roskvist och syftar på det ökade intresset för att köpa second hand.

ANNONS

Paret startade företaget bland annat på grund av deras egna erfarenheter med att köpa begagnat till barn.

– Vi har två små barn själva och det är inte alltid man är så sugen att köpa begagnat till dem på nätet. Köper man i butik får man känna på kvalitén och så, förklarar David.

Butiken har idag fyra anställda men här finns också några som arbetstränar och familjemedlemmar som frivilligt hoppar in och hjälper till. Tillsammans vill de ändra synen och statusen på second hand.

– Vi steamar allt och hänger upp det fint så att det ska lukta gott. Vi vill inte vara en loppis, berättar David Roskvist.

ANNONS