Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Arkivfoto

Verktyg värda 123 000 kronor stulna från byggarbetsplats

En byggarbetsplats i Stora Höga ska under helgen ha drabbats av ett inbrott. Verktyg till ett värde på 123 500 kronor uppges ha stulits.

ANNONS
|

Inbrottet anmäldes till polisen på måndagseftermiddagen. En byggarbetsplats vid Anråsvägen i Stora Höga ska under helgen ha haft besök av en eller flera tjuvar.

– Gärningspersonen eller gärningspersonerna, för det vet vi inte i nuläget, har tagit sig in och brutit upp lås till containrar och tillgripit verktyg. Det rör sig bland annat om en motorkap, flera lasermätare och övriga verktyg, säger Herman Egelström på polisen i Södra Fyrbodal.

– Totalt godsvärde uppskattas till cirka 123 500.

Ärendet är rubricerat som stöld.

Om någon har sett eller hört något som kan sättas samman med inbrottet så tar polisen gärna emot tips på telefonnummer 114 14.

ANNONS

– Om iakttagelser har gjorts så tar vi tacksamt emot dem via 114 14.

Tidigare på måndagen anmäldes ett intrång på en byggarbetsplats i Hallerna – också det ska ha skett under helgen. I nuläget kan polisen inte säga om det finns något samband mellan händelserna.

– Det går inte att säga, vi får jobba förutsättningslöst utifrån vad det finns för iakttagelser och så vidare, säger Herman Egelström.

LÄS MER:Körkortslös förare satt bakom ratten – åkte fast igen

LÄS MER:Tjörnbo sålde bil som Kronofogden skulle ta

LÄS MER:Efter upprepade köttstölder – får inte längre besöka butiken

ANNONS