Bilden är en arkivbild och har inget med händelsen på Arlanda att göra.
Bilden är en arkivbild och har inget med händelsen på Arlanda att göra. Bild: Stefan Bennhage

Var för full för att gå på flyget – kallade vakt för låtsaspolis

Mannen döms för våldsamt motstånd efter att ha fått släpas ut från flygplatsen. Han och en vän blev nekade att flyga då de var för fulla enligt vakterna.

ANNONS

En man från Jörlanda hade åkt till Stockholm för att flyga utomlands från Arlanda, före pandemins utbrott. Väl på flygplatsen satte sig mannen på en pub och drack öl. När han skulle gå på planet blev han nekad för att han var för full. Då återvände mannen till puben.

När vakterna sa åt honom att han var tvungen att lämna flygplatsen, eftersom att han inte fick vara där om han inte skulle flyga, blev mannen arg.

”Han sa det gamla vanliga, att vi var låtsaspoliser och kunde dra åt helvete”, berättar en vakt i förhör.

Vakterna fick bära och släpa ut mannen, som enligt domen flaxade med armarna och gjorde motstånd. Vid två tillfällen fick han handfängsel för att vakterna skulle kunna hantera honom.

ANNONS

Nu döms mannen, som är i 25-årsåldern, för våldsamt motstånd. Han döms också för rattfylleri och ringa narkotikabrott som han begått i Stenungsund ett år senare.

Mannen döms till 50 dagsböter om 300 kronor.

Han misstänktes också för försök till våld mot tjänsteman, men det frias mannen från. I förhör nekade han till anklagelserna och kallade dem "försök till skitsnack”.

ANNONS