Göteborgs tingsrätt dömer en man från Stenungsund för misshandel, efter ett bråk i Göteborg.
Göteborgs tingsrätt dömer en man från Stenungsund för misshandel, efter ett bråk i Göteborg. Bild: Isabel Bark

Ung man från Stenungsund döms för misshandel – var påverkad av narkotika

En man i 20-årsåldern från Stenungsund döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar efter att ha misshandlat två personer vid ett gatukök i Göteborg förra vintern.

ANNONS

Det var den 9 januari 2022 som den nu dömde mannen från Stenungsund befann sig vid ett gatukök i centrala Göteborg. Han var, enligt domstolsbeslutet, där med vänner när han började slåss med två andra personer inne på gatuköket. Flera andra personer blev vittnen till misshandeln.

I domen framgår att en av målsägandena berättat: ”Då kom X fram från hans högra sida och slog honom med ett kraftigt slag. Han minns inga närmare detaljer om slaget men han antar att det var X som slog honom utifrån var X befann sig och slagets riktning. Efter slaget består hans nästa minnesbild av att han stod nedåtlutad i mitten av restaurangen med den ena handen över ansiktet och den andra armen uppe i luften för skydd.”

ANNONS

Vittne blev också utsatt för misshandel

En annan man som befann sig inne i gatuköket försökte sära på den nu dömde mannen och målsäganden men blev själv utsatt för misshandel.

I domstolsbeslutet berättar han att: ”X gick då på honom. Han kände sig chockad och kränkt över att X riktade sig mot honom, eftersom han bara hade försökt avbryta det hela. Han fick först ett slag i huvudet av X och han vände sig sedan så att han stod mitt emot X. Han fick då ytterligare ett slag. Han försökte slå eller putta X för att ta sig ut ur situationen men X hade ett grepp om honom och utdelade åtminstone tre ytterligare slag. Varje slag skakade om huvudet och han blev yr och det började svartna för ögonen.”

Den nu dömde mannen säger sig inte ha några minnesbilder av vad som hände den aktuella kvällen i januari och har uppgett att han varken kan erkänna eller förneka brottet angående misshandel, då han saknar minnesbilder från gärningen. Han menar, enligt domen, att han var för berusad och enligt egen utsago druckit en hel flaska whisky.

Döms även för narkotikabrott

Mannen döms också för ringa narkotikabrott eftersom polis efter analysbesked sett att mannen haft narkotika i kroppen den aktuella kvällen, något som mannen förnekar.

I domstolsbeslutet säger han att: ”Han använde inte narkotika den aktuella kvällen och vet inte hur han fått i sig kokain. Det måste ha hänt när han var onykter. Någon kan ha lagt det i hans dryck. Ingen i hans sällskap hade med sig kokain.”

Göteborgs tingsrätt menar dock att det inte är en rimlig förklaring och dömer honom därmed även för ringa narkotikabrott.

Mannen förekommer vid tre tidigare tillfällen i belastningsregistret men med hänsyn till hans unga ålder döms han till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar. Han ska även betala en avgift till Brottsofferfonden.

LÄS MER:Ungdomar i bråk på McDonalds i Stenungsund

LÄS MER:Kvinna gripen för olaga hot i Henån – försökte ta sig in i bostad

LÄS MER:Bilförare åtalas för att ha kört på kvinna på Orust

ANNONS