Bild: Stefan Bennhage

Två män anhållna efter cykelstöld – polisen varnar för ny stöldvåg

Två män greps under natten till onsdag, misstänkta för stöld av en motorcykel och elcykel, samt våld mot tjänsteman. Det senare efter att en av gärningsmännen ska ha slagit mot polisen i ett försök att slita sig loss när han greps. Flera cykelstölder i Stenungsund anmäldes också tidigare under tisdagen och polisen varnar nu för en ny stöldvåg.

ANNONS
|

Det var under natten mot onsdagen som polisen larmades till Stenunge Allé där två män setts smyga runt bland parkerade bilar, i misstänkt syfte att stjäla något.

När polisen kom till platsen sprang männen i väg och patrullen följde då efter till Stenungsunds båtklubb där båda männen kunde gripas.

– Det var två män, båda i 30-årsåldern, som greps. De misstänks ha stulit dels en elcykel, dels en motorcykel. När polisen grep männen försökte den ena av dem slita sig loss genom att slå mot en av poliserna. Det resulterade i att denne fick uppsöka sjukhus med en skadad axel och en anmälan om våld mot tjänsteman skrevs efter händelsen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Under midsommarhelgen stals bland annat en elskoter från ett garage i Hasselbacken, finns det någon misstanke om att det kan röra sig om samma gärningsmän?

– Det är något vi kommer att kolla upp, men mer än det kan jag inte säga. När en person grips för stöld kollar man upp om personen har annat stöldgods i sitt förvar, förklarar Thomas Fuxborg.

Inne på samma linje

Håkan Hansson, t f stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, är inne på samma linje.

– Det låter ju förvisso rätt sannolikt att det skulle kunna röra sig om samma gärningsmän, i synnerhet som flera stölder av dyra cyklar inträffat inom ett begränsat område i Stenungsund den senaste tiden. Men det är något som utredningen får utvisa, säger han.

Stölderna vid Hasselbacken respektive Stenunge Allé är nämligen inte de enda.

– Flera elcyklar och en elsparkcykel stals även under tisdagseftermiddagen ur ett garage i närheten av den plats där de nu gripna och anhållna männen påträffades i natt. Men precis som vid nattens stöld hade man då inte brutit sig in, utan riggat upp dörren på något sätt, berättar Håkan Hansson.

Flera stölder vid arenan

En elcykel och elsparkcykel stals också under tisdagen utanför Stenungsunds arena. I det ena fallet på morgonen och i det andra under eftermiddagen.

En cykelstöld anmäldes under tisdagskvällen även i centrala Kållekärr.

– Så tyvärr får man väl kalla detta lite av en stöldvåg med en eller flera misstänkta gärningsmän inblandade. För vi hade ju även incidenten på Tjörn häromdagen där en man i 60-åldern greps misstänkt för stöld, alternativt häleri.

Polisens uppmaning är därför att hålla koll och om möjligt försöka låsa in sin cykel så säkert som möjligt.

LÄS MER:Försökte köra iväg med familjens fyrhjuling – upptäcktes av barnen

LÄS MER:Försökte sälja stulna cyklar och mopeder

LÄS MER:Elskoter stals ur garage vid Hasselbacken

ANNONS