Två gripna efter vansinnesfärd från Stenungsund till Uddevalla

Två personer har gripits efter en dramatisk biljakt som startade på E6 vid Stenungsund och slutade på ett motionsspår i Uddevalla under tidiga torsdagskvällen.

ANNONS
|

Vansinnesfärden påbörjades på E6 klockan 17.16 efter att en personbil vägrat stanna för polisen i höjd med Stenungsundsmotet, uppger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

– Det har gjorts flera vårdslösa omkörningar under det här förföljandet.

Hans-Jörgen Ostler berättar att polisen tog beslut om och planerade att placera ut spikmattor för att få stopp på vansinnesfärden, som vek av från E6 och in mot Uddevalla via den hårt trafikerade Bratterödsleden.

– Men då styr bilen i stället mot ett friluftsområde i Uddevalla, berättar han.

Stopp på en motionsslinga

Närmare bestämt tog jakten till slut stopp på en motionsslinga mellan Lindåsvägen på Kapelle och Älvkullevägen på Tureborg i Uddevalla.

ANNONS

Hans-Jörgen Ostler har endast knapphändiga uppgifter om hur polisen till slut fick stopp på jakten, som pågick i nästan 45 minuter fram till klockan 17.58.

– Vi har en polisbil med lite plåtskador, då vårt fordon ska ha glidit in i det aktuella fordonet i samband med stoppet. Det var som sagt på en motionsslinga, så jag vet inte om det var på grund av löst underlag och att de kört fast, eller om man prejat bilen, uppgav han senare under torsdagskvällen

Det finns inga uppgifter om att några andra personer, trafikanter eller fotgängare, ska ha skadats under jaktens gång.

”En fara för sig själva”

– Men de i bilen har i vart fall varit en fara för sig själva, säger Hans-Jörgen Ostler.

Den kvinnliga föraren, som är i 20-25-årsåldern, misstänks nu för en rad brott:

– Det handlar dels om grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och drograttfylleri, dels narkotikabrott eget bruk, samt att hon inte ha stannat på polismans tecken, uppger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal under fredagsmorgonen.

– I bilen färdades även en minderårig passagerare, dock straffmyndig, som i sin tur också misstänks för narkotikabrott, både eget bruk och innehav, berättar Herman Egelström vidare.

ANNONS