Tjuv iförd färgglad peruk fångades på film

Iförd en färgglad peruk fångades tjuven på film av övervakningskameran i butiken. Detta efter att först brutit upp en dörr och sedan stulit fjorton par hörlurar som låg i en låda.

ANNONS

Händelsen utspelade sig i slutet av februari i elektronikbutiken Fix my phone i Stenungsund.

När butikspersonalen kom till arbetsplatsen måndagen den 1 mars upptäckte de att någon brutit sig in i butiken genom att rycka loss en dörr. Via butikens inventeringssystem, som visar lagersaldot på inneliggande varor, kunde de sedan se vad som fattades.

Har erkänt gärningen

På bilder från övervakningskameran ses en person iförd färgglad peruk ta en låda med hörlurar. Totalt handlar det om 14 hörlurar till ett värde av 1 386 kronor.

Mannen i 35-årsåldern, som kunnat identifieras och gripas tack vare filmen, har i förhör erkänt gärningen men säger att han trodde att det bara rörde sig om fyra hörlurar som han stoppat i fickan. Han svarar sedan på följdfrågan om han lämnat bort några till andra personer att: ”det kanske jag har gjort”.

ANNONS

Peruk återfanns vid husrannsakan

I samband med husrannsakan i den misstänktes lägenhet anträffades också både den peruk som mannen haft på sig vid inbrottet, samt flera av de stulna hörlurarna.

Mannen döms nu till villkorlig dom och 40 dagsböter à 100 kronor för stöld, och ska sammanlagt betala 4 000 kronor. Han ska även betala skadestånd till butiksägaren på sammanlagt 1 036 kronor.

ANNONS