Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Emma Hellström

Telefonbedragare försökte lura 80-åring – polisen varnar

En äldre kvinna blev uppringd och ombedd att logga in på sin bank för att få tillbaka pengar, då hon påstods ha betalat för mycket för sin telefon. Nu varnar polisen återigen för bedrägerier.

ANNONS
|

På tisdagseftermiddagen fick polisen in en anmälan från en kvinna i 80-årsåldern, boende i Ödsmål. Hon hade blivit uppringd av en person som sa sig ringa från Telia, och som berättade att kvinnan betalat för mycket för sitt telefonabonnemang.

– Om hon bara loggade in på sin bankdosa skulle hon få tillbaka pengarna, i det här fallet 1 600 kronor, säger Herman Egelström, stationsbefäl på polisen i Stenungsund.

Personen i telefon bad kvinnan vänta kvar medans hon skulle bli kopplad till deras säkerhetsavdelning, och en annan person tog sedan över samtalet.

När kvinnan skulle bekräfta överföringen, som var påhittad, krånglade hennes bankdosa och hon kom inte in. När personen sa åt henne att prova igen blev hon misstänksam och la på luren för att ringa banken.

ANNONS

– Man ska vara försiktig när man blir kontaktad via telefon, sms eller mejl. Det är bättre att man själv söker kontakten med bank eller det företaget.

En anmälan om försök till bedrägeri är upprättad.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@lokaltidnignensto.se

ANNONS