Bland de varor kvinnan nu döms för stöld av fanns bland annat doftvärmeljus, chokladbollar, torkade fikon, blåbär och hallon.
Bland de varor kvinnan nu döms för stöld av fanns bland annat doftvärmeljus, chokladbollar, torkade fikon, blåbär och hallon. Bild: Polisen/Arkivbild

Stal doftljus och chokladbollar – får 2 000 kronor i böter

”Vår affärsidé: Sveriges billigaste matkasse”. Så står det på kvittot över varorna kvinnan plockade på sig i Willysbutiken, men sedan inte betalade för. Nu blev dock matkassen betydligt dyrare än om hon hade plockat fram plånboken. I stället för de 395 kronor hon stal för döms kvinnan i 30-årsåldern att betala 2 000 kronor i böter.

ANNONS
|

Det var en kväll i oktober förra året som en väktare uppmärksammade kvinnan när hon kom in i butiken i Stenungsund. Väktaren såg sedan hur den för butiken kända gärningspersonen först plockade på sig naturgods och la i en medhavd kasse. Därefter ska kvinnan ha gått vidare längre in i butiken där hon stoppade ned doftvärmeljus i sin handväska.

Väktaren såg sedan även hur kvinnan plockade ned bland annat chokladbollar i väskan innan hon gick mot kassan där hon la några varor på bandet, dock inte sakerna från papperspåsen eller handväskan. Hon greps sedan i väntan på polis.

Nu döms kvinnan, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i en annan västsvensk kommun, för ringa stöld av varorna till ett totalt värde av totalt 395 kronor. Kvinnan har i förhör erkänt stölden som nu kostar henne 2 000 kronor i dagsböter.

ANNONS

– Det blev som det blev. Ett misstag. Det var dumt, har hon själv kommenterat gärningen i förhör.

På frågan varför hon stal svarar hon:

– Jag vet inte, det bara blev så.

LÄS MER:Alkoholstöld på Systemet kostade kvinna dryga 8 000

LÄS MER:Stal mandelmassa och nougat: ”Kunde inte motstå sötsakerna”

ANNONS