Bild: Andreas Olsson

Restaurangbesöket slutade i tingsrätten för nu dömd trio

Personalen på Burger King larmade polis efter att ha tagit betalt av en trio, vars bil stank av cannabis när föraren vevade ned rutan vid kassafönstret i Spekeröd. Nu döms männen för en lång rad begångna brott.

ANNONS

Det var en fredagskväll i slutet av mars förra året som polis fick samtal om de tre männen som enligt restaurangpersonalen ska ha uppträtt misstänkt påverkade.

Deras farhåga visade sig också vara sann efter att en ditkallad patrull kontrollerat männen, varav föraren – en man i 50-årsåldern – efter provtagning kunde konstateras påverkad av tramadol.

I bilen fann polisen även en stor mängd narkotikaklassade preparat i form av både 471 gram cannabisharts, 4,52 gram cannabis, 26 tabletter tramadol och 3,11 gram kokain i misstänkt överlåtelsesyfte.

Fann patroner och droger

De tre männen, som samtliga är hemmahörande i Uddevalla, åtalades tidigare i år för en lång rad brott.

ANNONS

Utöver misstänkt narkotikabrott och rattfylleri handlade det bland annat om brott mot knivlagen, samt brott mot vapenlagen efter att polis vid en husrannsakan i den ena passagerarens bostad dagen efter anträffades ammunition i form av 65 patroner, samt 200 tramadoltabletter, 20,68 gram kokain och 6,75 gram cannabis.

Mannen, som är i 20-årsåldern, döms nu till två och ett halv års fängelse för flera av ovanstående brott.

Dagsböter för rattfylleri

Den andra passageraren i 25-årsålden som befann sig i bilen då polisen kom till Spekeröd döms i sin tur till nio månaders fängelse. Detta för narkotikabrott både här och i Uddevalla där han vid två tillfällen gripits av polis med olika narkotikaklassade preparat på sig i misstänkt överlåtelsesyfte.

Föraren i 50-årsåldern kommer undan med dagsböter på 3 000 kronor efter fastslagen dom om rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Ytterligare fyra åtalade

Utöver ovan nämnda trio har ytterligare två personer i 20-årsåldern, samt en person i 30-årsåldern nu dömts för inblandning i narkotikabrott i Uddevalla.

En man hemmahörande i samma stad och som döms till två års fängelse, samt två Göteborgare som döms till två års och fyra månaders fängelse, respektive en månads fängelse.

Ytterligare en Uddevallabo i 30-årsåldern åtalades i samma mål, misstänkt för misshandel och övergrepp i rättssak. Men han frias nu på båda punkterna av Uddevalla tingsrätt.

LÄS MER:Misstänkt rattfull chaufför på E6 skyller på förkylning

LÄS MER:Döms för drograttfylleri – hävdar passiv rökning

LÄS MER:Ville anmäla brott – hade påk och kniv med sig till polisen

ANNONS