Polisen varnar för oseriösa knivslipare

Polisen i Södra Fyrbodal går nu ut med en varning efter att man fått indikationer på att oseriösa knivslipare skulle befinna sig i området för att erbjuda sina tjänster.

ANNONS
|

Detta efter att ett företag i Stenungsund larmat polis om att de i veckan ska ha blivit besökta av personer som velat erbjuda tjänsten att slipa knivar och verktyg.

– Detta är förstås inte brottsligt i sig, men du kan jämföra det med de problem som tidigare cirkulerat med att personer fått besök av utländska hantverkare som velat erbjuda asfalts- och takläggning, eller andra anläggningsarbeten i trädgårdar och där de som anlitat dem sedan åkt på en oskäligt hög räkning, ibland även för ett jobb som inte ens utförts, förklarar Carl Besslinger, kommunpolis i Södra Fyrbodal.

I det nu aktuella fallet gäller det alltså erbjudande om att slipa knivar åt företag, men Besslinger varnar också för att dessa personer kan komma att kontakta privatpersoner med samma erbjudande.

ANNONS

– Det man bör vara vaksam på är vad det är man skriver på, eftersom det tidigare har hänt att dessa personer återkommer med en räkning som inte överensstämmer med det pris man tror sig ha kommit överens om.

– I vissa fall har tjänsten inte ens heller utförts eller då väldigt undermåligt, fortsätter Carl Besslinger.

Vilket skulle då bli eventuell brottsrubricering?

– Då handlar det förstås om någon slags form av bedrägeri, eller försök till bedrägeri, varför min uppmaning alltså är att vara på sin vakt.

I fallet med företaget i Stenungsund ska de som erbjudit tjänsten några dagar efter att man skrivit på ett dokument ha kommit tillbaka med en räkning på 16 000 kronor. Knivarna och verktygen skulle man sedan enligt den polisanmälan som nu gjorts få tillbaka först efter att räkningen betalats.

LÄS MER:Äldre synade skum uppringare

LÄS MER:Larmet från elbolaget: Bedragare utnyttjar elprisstödet – för att lura dig

LÄS MER:Misstänkt bedragare hotade att stänga av äldre pars telefoner

ANNONS