Polisen nöjd med vattenveckan – trots en del stök och anmälningar

En trevlig tillställning med många glada besökare men för polisens del samtidigt förenat med en del merarbete i form av olika brottsanmälningar. Det konstaterar polisen om den gångna Baltic water week.

ANNONS
|

–Sett ur vårt perspektiv och de ordningsvakter vi samarbetat med för att hålla koll på ordningsbiten under det gångna evenemanget är vi i det stora hela mycket nöjda över hur folk skött sig, konstaterar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Detta enligt den sammanställning av fyradagarsevenemanget som presenterades av polisen under måndagen.

En del fylla och stök förekom dock, vilket resulterade i fem omhändertagande enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

– 14 individer fick också avvisas för olika former av ordningsstörning. Detta vid olika platser, eftersom ju evenemanget var utspritt vid olika krogar, restauranger och öltält, uppger Herman Egelström vidare.

ANNONS

– Fyra anmälningar om narkotikabrott upprättades också, samt två anmälningar om misshandel.

Förutom fotpatrullering genomförde polisen under torsdagen till lördagen även ett flertal trafikkontroller under det pågående evenemanget. Totalt 85 förare kontrollerades då, varav en rapporterades för rattfylleri, tre för olovlig körning och en för vårdslöshet i trafik.

LÄS MER:Folkfesten börjar – Baltic water week invigs

LÄS MER:Maya Persson kom hem och var snabbast runt Stenungsön

LÄS MER:Tjörn runt 2022 är över – se alla bilderna från kappseglingen

ANNONS