Polis larmades om sovande man – var på väg till Kiruna för att titta på norrsken

Polis larmades natten mot måndag om en sovande man utanför Ica-butiken i Jörlanda. En patrull åkte dit men allt visade sig vara i sin ordning.
– Det var en man från Kroatien på väg till fots till Kiruna för att titta på norrsken, berättar Margareta Ivarsson, chef för stöd och service vid polisen i Södra Fyrbodal.

ANNONS
|

Det var vid 01-tiden, natten mot måndag som polis larmades om en sovande man utanför Ica-butiken i Jörlanda.

– En patrull åkt dit för att göra en kontroll och fann då mannen i 20-årsåldern som ska ha sovit på ett täcke med tre filtar över sig, berättar Margareta Ivarsson, chef för stöd och service vid polisen i Södra Fyrbodal.

Bredvid sig ska mannen ha haft en en kundkorg med alla sina tillhörigheter som han haft med sig på sin vandring till Stenungsund genom Europa.

– Mannen visade sig vara från Kroatien och kom nu närmast från Tyskland, på väg mot Kiruna för att titta på norrsken, berättar Margareta Ivarsson vidare.

ANNONS

– Allt visade sig vara i sin ordning och han är inte misstänkt för något brott, utan hade väl tagit skydd där utanför butiken för att det var lä när han skulle sova, berättar hon vidare.

Mannen ska inte ha haft någon mobiltelefon eller annan elektronik med sig utan ska ha navigerat norrut med hjälp av en gammal vägatlas.

Han ska enligt Margareta Ivarsson också ha uppskattat påhälsningen av patrullen och tackat så mycket för omtanken att de kommit dit och sett till att allt var under kontroll med honom.

LÄS MER:Inbrott i Stora Höga – stal smycken från boende

LÄS MER:Person misshandlad på Tjörn i natt

ANNONS