Bild: Arkivbild

Nytt inbrott i husbil anmält under måndagen

Ytterligare ett inbrott ur en husbil anmäldes under måndagen till polis. Denna gång från Getskär i Stora Höga där ett turistande par precis som tidigare under förmiddagen ska ha upptäckt att de haft objudet besök i husbilen under natten.

ANNONS
|

Det var vid 12-tiden på måndagen som polis ska fått ett nytt samtal om inbrott ur en husbil i Stenungsund. Den första anmälan gjordes vid 09.30-tiden på morgon då ett par som campade vid Tollenäs ska ha upptäckt att någon brutit upp låset till förardörren och stulit en surfplatta och gps medan de sov.

– Precis som i det första fallet har man vid inbrottet i husbilen på Anråsvägen i Getskär brutit upp låset till förardörren. Ur bilen ska sedan en väska med med värdehandlingar i form av kontanter och pass stulits från det utländska turistande paret, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal .

ANNONS

En anmälan om inbrottsstöld har upprättats efter händelsen.

– En patrull var under gårdagen också på plats för att göra en initial brottsplatsundersökning, uppger Herman Egelström vidare.

Ytterligare ett inbrottsförsök ska enligt uppgifter till nyheter.sto ha inträffat ur en husbil på Stenungsön strax före midnatt till måndagen.

– Jag hört ryktats om detta, ja. Men det är inget vi själva från polisens sida ska ha åkt på vad jag känner till och jag har i nuläget heller inte fått in någon anmälan om detta.

LÄS MER:Misstänkt båttjuv greps – med byxan full med amfetamin

LÄS MER:Polisens varning: Så tänker tjuvarna i sommar

LÄS MER:Upptäckte brytmärken på sitt garage

ANNONS