Under helgen har fyra inbrott anmälts i Stenungsund. Ett samband mellan de misstänkta brotten kan inte uteslutas, enligt polisen.
Under helgen har fyra inbrott anmälts i Stenungsund. Ett samband mellan de misstänkta brotten kan inte uteslutas, enligt polisen. Bild: Filip Landqvist

Misstänkt inbrott i Stora Höga

En person kom hem till sitt hus strax före midnatt – och såg då en man som försvann från platsen. Samtidigt saknades ett fönster till bostaden, enligt polisen. Det är det fjärde misstänkta inbrottet i Stenungsund under helgen.
– Det är bra om folk håller ögonen öppna, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Det var klockan 23.56 natten till söndagen som polisen larmades till Stora Höga. En person ska ha kommit hem och då sett en man försvinna från platsen. Ett fönster till bostaden ska också ha saknats.

– Det verkar som någon har försökt att komma in där, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Polisen sökte igenom området – utan resultat. Ingen är ännu gripen för det misstänkta brottet som rubriceras som stöld genom inbrott.

– Man har väl skrämt iväg dem (den misstänkte tjuven eller tjuvarna, reds anm.). Det är oklart om något har försvunnit där och om någon har varit inne i bostaden, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, under söndagsmorgonen.

ANNONS

Fyra misstänkta inbrott i Stenungsund under helgen

Det är det fjärde anmälda inbrottet i Stenungsund under helgen. Under kvällen och natten mot lördagen inträffade två inbrott i Ödsmål och ett i Ucklum.

Kan det finns något samband?

– Det är väldigt svårt att säga. Det kan inte uteslutas, eftersom det är i samma område. Det är bra om folk håller ögonen öppna och hör av sig till polisen om de ser något misstänkt, och skriv gärna upp registreringsnummer, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Det är väl den här tiden på året då fler inbrott brukar ske?

– Ja, det är lättare i skydd av mörkret.

LÄS MER:Inbrott i bostad – datorer stulna

LÄS MER:Två villainbrott i Ödsmål – ingen misstänkt

LÄS MER:Trädgårdsredskap och sportutrustning stals ur förråd

ANNONS