Här på uteserveringen hoppas ägaren få lov att bygga ut.
Här på uteserveringen hoppas ägaren få lov att bygga ut. Bild: Annika Sahlin Ottosson

McDonalds vill bygga ut restaurangen

McDonalds har vuxit ur kostymen och vill utöka lokalen för att få fler sittplatser, men också för att få in ett nytt koncept.
– Det blir trångt i restaurangen vilket vi märker speciellt på helgerna. Vi har ju också börjat lansera McCafé och jag tror att Stenungsund är en sådan restaurang där det kan lämpa sig, säger franchisetagaren Svante Olsson.

ANNONS
|

Snabbmatsrestaurangen öppnade 1998 i Stenungsund och under resans gång har verksamheten utvecklats. Restaurangen behöver fler sittplatser enligt Svante Olsson och en bygglovsansökan för en utbyggnad på 51 kvadratmeter har därför lämnats in till Stenungsunds kommun.

– Vi söker bygglovet för vi behöver mer yta för fler sittplatser. Vår verksamhet utvecklas ju hela tiden. Vi har redan byggt om och fräschat upp, vilket vi gjorde senast förra året, men vi behöver mer plats. Speciellt på helgerna märker vi att det blir för trångt.

Svante Olsson, franchisetagare av bland annat McDonalds i Stenungsund. Pressbild
Svante Olsson, franchisetagare av bland annat McDonalds i Stenungsund. Pressbild

Planen är att bygga ut restaurangen på uteserveringen. Han vill också införa företagets nya kafékoncept med fler kaffesorter och barista i Stenungsund, vilket kräver mer plats.

ANNONS

Vill ha kafé med barista

– Vi har 80 sittplatser i dag och hoppas få in cirka 25 platser till. Vi har ju också börjat lansera McCafé och jag tror att Stenungsund är en sådan restaurang där det kan lämpa sig. Vi har ju våra kaffemaskiner som är jättebra, men vi väljer istället att ha anställda baristor och ett större fikasortiment.

Svante Olsson äger sammanlagt sju McDonaldsrestauranger. Den i Stenungsund köpte han 2007 och där arbetar ett 50-tal personer. Lokalen är med företagets mått en medelstor restaurang, men behöver alltså bli större.

– Den är av medelstorlek, men vi var tvungna att ta bort en del platser när vi införde konceptet med kiosker där du kan göra din beställning inne i restaurangen.

Tror på mobilbeställningar

Han hoppas att allt fler ska välja att beställa mat med mobilen framöver.

– Efter coronatiden har vi lärt oss hålla avstånd och beställa i mobilen. Vi hoppas att utvecklingen med det fortsätter. Det innebär inte att det blir färre anställda, vi jobbar med service.

Omsättningen och antal besökare ökar stadigt. Svante Olsson vill inte uppge någon omsättningssiffra, men förra året hade restaurangen 650 000 besök.

– Vi har ökat i omsättning de senaste åren och det är väldigt roligt. Vi kan så klart alltid bli bättre. Vi har gjort stora framsteg och har ett jätteduktigt team i Stenungsund.

Ny satsning för bilburna gäster

Inom kort kommer det också satsas på laddare för bilburna besökare.

– Nästa vecka gräver vi lite vid restaurangen för vi ska installera laddare för el bil, vilket jag tror är viktigt för våra gäster, säger Svante Olsson.

ANNONS