Matlådor ska minska köbildningen i skolan

Under ombyggnationen av Nösnäsgymnasiets matsal har tre tillfälliga serveringar fått sättas in på skolområdet. På grund av trängsel har olika åtgärder vidtagits, senast i form av matlådor i huvudbyggnaden.

ANNONS
|

Lokaltidningen har tidigare skrivit om den trängsel som har uppstått i samband med ombyggnationen av Nösnäsgymnasiets matsal. Trots en extrainsatt tjänst som såg till att eleverna höll avstånd uppstod trängsel och långa köer vid de tre tillfälliga matsalarna i form av två klassrum och en mindre matsal.

– Det är inte så bra, varken ur smittsynpunkt eller eftersom vi inte ska ha eleverna ståendes i kö halva sin matrast, berättade Niclas Brattefors, verksamhetschef på Nösnäsgymnasiet, i samband med detta.

LÄS MER:Elever vaccineras på Stenungsund arena

Tankarna gick då till att eventuellt ta in ett uppvärmt tält till skolområdet där eleverna också skulle kunna ta mat. Nu har istället en alternativ åtgärd vidtagits för att minska matköerna.

ANNONS

– Vi har börjat erbjuda eleverna varma matlådor i huvudbyggnaden, något som hittills har fungerat bra. Tältidén finns kvar men det är något vi sätter in om det skulle bli värre med trängseln igen, säger Niclas Brattefors.

Förutom den nya lösningen med matlådor i huvudbyggnaden har man också sett till att ha olika ingångar för olika klasser vid serveringarna. Den extrainsatta tjänsten ser även till att eleverna håller avstånd i matsalen samt kaféutrymmen.

ANNONS